Shiatsu

Shiatsu is een manuele geneeskunst. Er wordt gebruik gemaakt van wrijven, roteren, kloppen, drukken en strekken, om de levensenergie soepel door je lichaam te laten stromen. De Chinese- en Japanse geneeskunde gaan ervan uit dat er in ons lichaam meridianen lopen waarop zich Tsubo ’s (acupunctuurpunten) bevinden. Blokkades hebben de neiging zich vooral te manifesteren langs deze meridianen en op de tsubo ‘s. Door deze blokkades met aandacht te behandelen ontstaat er ruimte en gaat de energie weer stromen.

Een behandeling brengt het lichaam van de cliënt in een diepe ontspanning. Deze is nu in staat om op een fundamenteel niveau contact te maken met zichzelf. Lichamelijke of geestelijke ongemakken die normaal onder de oppervlakte een rol spelen, worden nu door het bewustzijn herkend en lossen hierdoor op.

Shiatsu geeft vaak verbetering bij klachten als slapeloosheid, ongerustheid en depressiviteit, burn-out, spierspanningen, hoofdpijn / migraine, menstruatieklachten, moeheid, rugklachten, spijsverteringsklachten, nek-en schouderklachten. Vooral bij klachten waarbij mentale oorzaken een rol spelen is shiatsu heel effectief. 

Ook als u geen klachten heeft is het goed om regelmatig een behandeling te ondergaan. Blokkades die nog niet tot klachten hebben geleid krijgen dan niet de kans om zich verder te ontwikkelen.  Tevens vergroot een goed stromende energiehuishouding uw weerstand. 

Reageren is niet mogelijk