Mezelf

Mijn naam is Chris Ruytinx. Puur uit nieuwsgierigheid  ben ik in 2002 met een 3 jarige opleiding tot shiatsu therapeut begonnen. Nadat ik deze in 2005 had afgerond, heb ik in 2006 bij de Nederlandse School voor klassieke Shiatsu een jaar een nascholing bij Y. Kawada sensei gevolgd.

Naast mijn opleiding tot shiatsu therapeut heb ik de opleiding Westerse Medisch Basiskennis gevolgd. Deze opleiding heb ik 2 keer gevolgd en met succes afgerond. De eerste keer in 2006 bij de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten. In 2016 /2017 heb ik deze opleiding, in het kader van de nieuwe Cpion regels die door de zorgverzekeraars waren opgesteld, opnieuw gevolgd.

In 2006 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Vanuit de beroepsvereniging, maar vooral omdat ik mij verder wil ontwikkelen, volg ik jaarlijks een aantal bijscholingen. 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in techniek en heb in de ICT gewerkt. Nog steeds vind ik dit boeiend maar ik kreeg steeds meer het gevoel dat een puur intellectuele kijk niet een volledig beeld geeft over waar het om draait in het leven.
Rond mijn 25ste ben ik begonnen met mediteren. In fases ben ik hier meer of minder intensief mee bezig geweest maar sinds ik meditatie ontdekt heb, heeft het altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. De stilte van meditatie geeft mij ruimte, om van dat gedeelte van het leven te proeven wat niet is gevormd door menselijk denken.
Ook mijn behandelingen zijn erop gericht om samen met mijn cliënt door de klachten en ongemakken de kracht van het ongeconditioneerde leven te ervaren. Ik heb ervaren dat cliënten steeds meer in balans komen en dat hun klachten na verloop van tijd oplossen.

Reageren is niet mogelijk